M Sınıfı Sürücü Belgesi

MOPED yani motorlu bisiklet kullanacakları verilecektir. 2, 3 ve 4 tekerlikli olabilir. Yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir. Motorbisiklet(MOPED) olarak tanımlanan araçları tüm ehliyet sınıfları kullanabiliyor. Fakat hiç ehliyeti olmayan bir kişi kullanamıyor. Kullanabilmesi için en az M sınıfı ehliyet alması gerekir. Yönetmelikte: “Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü,…

Details

A1 Sınıfı Sürücü Belgesi

2 Tekerlikli motosikletler için: Silindir hacmi 125 santimetreküpü geçmeyecek. Güç olarak 11 kv(kilovat) sınır değerini aşmayacak. Kv/kg oranı 0,1 değerini geçmeyecek şekilde sepetli veya sepetsiz olabilir. 3 Tekerlikli motosikletler için: Güç sınırı 15 kv(kilovat)’tır. Yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda A1 sürücü belgesine sahip olanlar M sınıfına giren araçları da kullanabilir. Yönetmelikte: ” Silindir hacmi 125 santimetreküpü,  gücü 11 kilovatı ve…

Details

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi

2 Tekerlikli motosikletler için: Güç sınırı 35 kv(kilovat)’tır. Kv/kg oranı 0,2 değerini geçmeyecek şekilde sepetli veya sepetsiz olabilir. 3 Tekerlikli motosikletler için: Güç sınırı 15 kv(kilovat)’tır. Yaş sınır 18’dir. A2 sınıfı sürücü belgesi olanlar M ve A1 sınıfını kapsayan araçları da kullanabileceklerdir. Yönetmelikte: “Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, iki tekerlekli motosiklet şeklinde…

Details

A Sınıfı Sürücü Belgesi

2 Tekerlikli motosikletler için: Güç sınırı 35 kv(kilovat) üstü olan motosikletleri kullanacaklara verilir. Güç, ağırlık oranı 0,2’yi geçen motosikletler A sınıfına girer. Sepetli veya sepetsiz olabilir. İki tekerlekliler için yaş sınırı 20’dir. 3 tekerlikli olup gücü 35 kv(kilovat) aşan motosiklet türleri için de geçerlidir. Üç tekerlikliler için yaş sınırı 21’idr. A sınıfı belge alacakların en…

Details

B1 Sınıfı Sürücü Belgesi

Normal B grubuyla karıştırılmamalıdır. Motor gücü 15 kv’yi geçmeyen ve ağırlığı 400 kg’dan fazla olmayan dört tekerlikli motosikletleri kullanacaklara verilir. Yük taşımacılığında kullanılması durumunda net ağırlığı 550 kg’ı aşmayan dört tekerlikli motosikletleri kapsar. Elektrik ile çalışanlarda kg hesabında bataryalar dahil edilmez. Yaş sınır 16’dır ve sadece M sınıfı sürücü belgesiyle kullanılabilecek araçları kullanabilir.

Details

B sınıfı sürücü belgesi

Otomobil ve kamyonet kullanacaklara  verilir. 2016 Yılı itibariyle B sınıfına başvuru yapanlar ne yazık ki artık minibüs kullanamayacak. Minibüs için önce B grubu ehliyet alıp sonra D1 sınıfı için başvuru da bulunmaları gerekecek. Alt kısımda D1 sınıfı ehliyet ile ilgili bilgi verilmiştir. Yaş sınırı 18’dir. M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler.  Motor bisiklet, 4…

Details

BE Sınıfı Sürücü Belgesi

B sınıfı sürücü belge ile kullanılan araçlarda römorklu yük taşımacılığı yapanlara verilir.  Römork veya yarı römorkun yüklü ağırlığının 3.500 kg’ı geçmemesi esastır. Yaş sınırı 18 olarak belirlemiştir. M, B1, B ve F sınıfı araçları kullanabilirler. B grubu ehliyeti olmayan BE grubuna başvuramaz. B ve BE grubunun yaş sınırı aynı. Bu durumda B aldıktan hemen sonra BE alınabilir.…

Details

C1E Sınıfı Sürücü Belgesi

C1E sınıfı sürücü belgesi C1 sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan ve katar ağırlığı 12.000 kilogramı geçmeyen birleşik araçlar ile B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan ve katar ağırlığı 12.000…

Details